Kedelige rundkørsler

Profilbillede
Carina Vessel

Har du også oplevet at køre gennem en rundkørsel og blive så overrasket over udsmykningen, at du lige har måtte dreje hovedet en ekstra gang? Selvom det er et meget sjældent syn her i Danmark, så er der faktisk byer der har gjort noget ud af deres rundkørsler - noget som Jelling by burde overveje. 

I Jelling by er der to rundkørsler, ikke ti men blot to, og er der en by som indbyder mere til det end Jelling? Det tror jeg ikke. 

Spørger man Erling Nygaard, der bor og derfor også har sin daglige gang i byen, så burde der gøres noget mere ved dem. En oplagt mulighed kunne være, at der kom noget som repræsenterede byen og dens historie. 

Ifølge Erling kunne det da også meget vel være borgerne i byen der selv kom med ideer til hvad udsmykningen på de to rundkørsler skulle være. En mulighed kunne være, at der blev opfordret til et møde hvor alle kreative hjerner, store som små kunne møde op og drøfte de forskellige ideer der nu blev bragt på banen.

Repræsentation til touren

Hvis projektet om at udsmykke byens to rundkørsler ender med, at blive en realitet ville det være indlysende, at tilegne det den kommende Tour de France begivenhed. Stod beslutningen til Erling skulle det nok hellere være noget permanent, noget som havde sammenhæng med byen og færdig inden begivenheden næste sommer. 

Kilde: Redaktionen