Forvent forsinkelser i trafikken ved Post Nord Danmark Rundt

dato

Der er skruet ekstra op for volumen på dette års 2. etape af Post Nord Danmark Rundt, som i år køres torsdag den 15. august i Vejle Kommune for 25. gang.

Torsdag den 15. august 2024 markerer Vejle Kommune et sølvbryllup med Post Nord Danmark Rundt. Her er det nemlig 25. gang, at rytterne kører den såkaldte Kongeetape i Vejle Kommune.

En udfordrende jubilæumsrute
I år når feltet til Vejle Kommune allerede på 2. etape. Og der er sat ekstra spænding og udfordringer ind på jubilæumsruten.

Fx vil rytterne blive mødt af de første udfordringer, når de hele tre gange skal forcere bakkerne omkring Egtvedpigens Grav. En rundtur på i alt knap 30 km. I den periode – ca. fra kl. 14.30-16 – vil vejene være spærret for trafik.

Fra Egtved triller feltet videre mod Jennum og Bredsten, hvor de to gange passerer Skærhejselvej og Jennumvej. Begge veje er derfor spærret for øvrig trafik i tidsrummet kl. 15.30-16.45.

Prøver kræfter med Vejledalen
I samme tidsrum er Østengårdvej ensrettet og dermed delvist spærret, når rytterne suser videre mod Grejsdalen. Undervejs prøver rytterne kræfter med vores nye bjergvej, Vejledalen, på deres vej retur til anden tur op ad Østengårdsvej.

Herfra går turen så ind mod Vejle og den faste rundstrækning Kiddesvej, Koldingvej og Højen Skovvej. I år er vejene i målområdet spærret i længere tid end tidligere – baseret på erfaringer fra forrige års løb. Det betyder bl.a., at målområdet lukker fra kl. 6-22.

Beredskabet har fri passage
Alle beboere i målområdet og den berørte hjemmepleje er orienteret. Der er naturligvis beredskabssluser på hele ruten, så både ambulance, brandbiler og politi kan komme uhindret igennem.

Der gælder – som altid – at på de strækninger, hvor feltet kører, og som ikke er spærret, har rytterne fortrinsret. Vi anbefaler dig derfor at undgå at køre ud i de områder og på de tidspunkter, rytterne kører og ellers køre hjemmefra i god tid og væbne dig med tålmodighed.

Få overblik over rytternes rute samt tidspunkter for spærrede veje.


https://www.vejle.dk/om-kommunen/nyt-og-presse/nyheder/forvent-forsinkelser-i-trafikken-ved-post-nord-danmark-rundt/
Kilde: Vejle Kommune