Flygtninge flytter til Jelling

Profilbillede
Carina Vessel

Det er vist ikke gået nogen forbi, hvilken forfærdelig situation der er under udvikling i Afghanistan disse uger. Hundrede hvis ikke tusindvis af afghanere, flygter hvorend de kan komme hen. I den forbindelse har 41 afghanere indtil videre, nu været heldige at komme til danmark og dermed også sikre sig et opholdssted på et Røde Kors' center i Jelling. 

Ligesom ved så mange andre af Røde Kors centre, er der i Jelling også en begrænsning på antal af beboere. Der er derfor også med ankomsten af de mange nytilkomne afghanere også ved at være fyldt godt op med antallet af sovepladser.  

Alt tyder heldigvis på at de mange nytilkomne afghanere kan føle sig velkommen i Danmark og i byen Jelling, da lokalsamfundet har vist utrolig stor opbakning og støtte. 

Hjælp efter behov

Da situationen i Afghanistan er så hektisk som den er disse uger, er dagligdagens rutiner på Røde Kors centret da også lidt anderledes end ellers. Normalt er der sat god tid af til, at få implementeret de nytilkomne i en ny hverdag, men som situationen udvikler sig lige nu, er der ikke tid. Der er derfor i stedet blevet sat fuld fokus på, at skabe en tryghed for de mange nytilkomne.  

Grunden til at der lige præcis er lagt ekstra fokus på, at skabe en tryghed for de nytilkomne er, at de kommer med en masse fra et krigshærget land og kan derfor muligvis også risikere, at opleve en såkaldt efter-reaktion. 

Kilde: Redaktionen