Et smut til Jelling Kro

Profilbillede

I hjertet af Jelling by ikke så langt fra Jelling monumenterne ligger der en kro. Kroen som er fra 1820 er en af byens ældste bygninger. Træder du indenfor bygningens gulmalede mure, vil du blandt andet kunne opleve to selskabslokaler. 

Det er naturligvis Jelling Kro der er tale om. Selve kroens historien kan dateres helt tilbage til 1773, hvor der de første år dog ikke fungerede som det vi kender idag, men derimod et herberg med beværtning for rejsende. Dengang var det nemlig ikke blot en pligt, men sås også som et stort privilegium, at være. 

Omkring år 1820 blev bygningens, som vi kender som Jelling Kro i dag opført, dette blev dog kun i ét plan. Her havde ejeren selv hele ansvaret for, at sørge for de besøgende, der nu også kunne få serveret mad. Først i 1842 blev der bygget 1. sal, som blandt andet bestod af kviste samt tre skorstene. hvad angik stuepigerne, havde de værelse på loftet. 

Kvalitet i hyggelige omgivelser
Hos Jelling Kro ønsker de, at levere god kvalitet men til priser som alle kan betale. Vælger du som gæst at spise på kroen kan du foruden, at få serveret mad lavet fra bunden også opleve råvarer der er nøje udvalgt fra lokalsamfundet. 

Kilde: Redaktionen