Brand hos børnehave i Jelling

Foto: Vilkårligt billede af ild.
Profilbillede

Hos institutionen Grandgård i Jelling, er de ekstra triste disse dage. Her er deres halmhus nemlig brudt i brand natten til søndag den 3. oktober 2021. 

Hvordan branden er opstået er fortsat uvist, men noget kunne tyde på, at den har været påsat. Vidner har nemlig lagt mærke til, at der både har stået en person uden for hegnet ind til børnehaven, mens en anden person befandt sig inde på området. 

Halmhuset, der tilhører institutionen Grangård, var noget af det som nærmest altid havde eksisteret. Det kan derfor også være rigtig svært for folk der kender til Grangård, at det muligvis ikke længere vil være der. 

I første omgang skal der kigges på hvor slemme skaderne er, og om det er til at redde. Hvis dette ikke er tilfældet, skal det tilbageblivende nok rives ned, og så må tiden vise, om der bliver råd til at genopbygge et nyt. 

Ingen forbud

Selvom det naturligvis er rigtig trist at opleve, har ledelsen dog besluttet, at de ikke vil begrænse folk udefra i at komme og benytte sig af institutionens udeområde om aftenen og i weekenderne.

Lederen på Grangård Lone Hagensen ser fortsat en stor værdi i, at folk har muligheden for at komme forbi og hilse på de mange dyr, der er i området. De kommer derfor i fremtiden heller ikke til at sætte skilte op.

Kilde: Vejle Amts Folkeblad