Den gennemsnitlige responstid, en borger i region syddanmark skal vente på at en ambulance dukker op, er omtrent tretten minutter. Hjælpen viser sig heldigvis at være fremme hurtigere end de tretten minutter, men hvor er ambulancen?
Den seneste måned har nemlig vist sig at være såkaldte akuthjælpere, der er dukket op på stedet, parat til at yde hvad end hjælp der er behov for. Ser du, hver gang at alarmcentralen efterspørger en ambulance, får akuthjælperne nemlig også besked om situationen. De vil derfor på lige fod med ambulanceredderne, have mulighed for at se lokationen samt en kort beskrivelse af situationen.
Da alle akuthjælpere arbejder på frivillig basis, står det dem frit for om de vil rykke på opgaven eller lade være. Alle akuthjælpere skal dog have gennemført og bestået et tolv timers førstehjælpskursus, og være indstillet på at de hændelser, som de kommer ud til, kan have meget forskellig karakter.
Hjælpen kan have mange ansigter
Akuthjælper ordningen er en ny form for support til det danske sundhedsvæsen, og er primært placeret i områder, hvor det tager lidt længere tid for ambulancerne at komme frem.
Ordningen som kun har eksisteret i en lille måneds tid, har allerede haft en stor indflydelse på borgerne i Jelling og omegn. Ja faktisk så meget at efterspørgslen for at tage et akuthjælper kursus, allerede er steget med ti personer.