Vikingesport

Profilbillede
Carina Vessel

Forbinder du tit sværdkamp med rollespil i sin mest traditionelle forstand, så kan du godt tro om, hvis du har tænkt dig at besøge foreningen Ravns Hird i Jelling. Her er der nemlig ikke noget rollespil, men derimod masser af vikinge islæt.

I foreningen der på nudansk betyder ‘Ravns hær’, er der nemlig tale om en decideret kampgruppe på ægte vikinge manér. Her er det fulde fokus på at få trænet op til de mange forskellige vikingemarkeder, hvor der traditionen tro, for det meste også bliver vist store vikingeslag. Her vil Ravns Hird, stå klar til kamp i fuld vikinge uniform, ligesom dengang i vikingetiden. 

Foreningen lægger vægt på at udøve en seriøs form for sportsgren, og at man skal være atten år for at kunne blive medlem. Alderskravet for at blive medlem af foreningen, er besluttet på baggrund af at man i foreningen har tænkt sig at skulle kæmpe med rigtige sværd. 

For de kampglade vikinger, er der da også gode nyheder. Fremover behøver man nemlig nu ikke længere at skulle kører hele vejen til Fyn, men blot til Jelling for at finde den type sport. Vi plejer at køre til Fyn. 

Samarbejde 

Til september når foreningen ‘Ravns Hird’ for alvor er blevet etableret, er det også planen at der skal samarbejdes med Kongernes Jelling i Jelling. Her er de nemlig meget positive overfor ideen om opførelsen af den nye forening i området.  

Du kan læse meget mere om foreningen her 

Kilde: Redaktionen