Snyd med Covid-19-hjælpepakker giver to års fængsel og millionbøde til 59-årig mand

Profilbillede
dato

En 59-årig mand blev ved Retten i Kolding idømt fængselsstraf og bøde på 1.650.000 kroner for svindel med lønkompensation under Covid-19.

Der er i dag afsagt dom ved Retten i Kolding i en sag om svindel med Covid-19-hjælpepakker.

En 59-årig mand fra Jelling var tiltalt for at have ansøgt om lønkompensation hos Erhvervsstyrelsen for hjemsendte medarbejdere i perioden den 8. april 2020 til den 3. februar 2021.

 

Det lykkedes den 59-årige at få udbetalt 183.353 kroner fra Erhvervsstyrelsen, svarende til cirka en tredjedel af det beløb, han ansøgte om.

 

Det viste sig dog, at de pågældende medarbejdere ikke reelt havde været ansat i den 59-åriges virksomheder, og at han derfor ikke havde ret til lønkompensation.

 

Den 59-årige blev ved Retten i Kolding idømt to års fængsel som kombinationsdom, hvoraf seks måneder er ubetinget. Derudover blev han idømt en tillægsbøde på 1.650.000 kroner, samt dømt til at betale erstatning til Erhvervsstyrelsen på 183.353 kroner, svarende til det beløb den 59-årige fik udbetalt i lønkompensation.

 

For Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Bolette Lund Kristensen.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydøstjyllands Politi.
Kilde: Sydøstjyllands Politi