Smitteudbrud med ærgerlige konsekvenser

Profilbillede

Der er snart ikke det sted i Danmark, hvor der ikke har været et smitteudbrud i den ene eller anden for, i forbindelse med coronapandemien. Dette var desværre også tilfældet for Hvejsel Kirke i Jelling, tilbage i december. 

Her var hele tolv ud af atten kirkegængere, herunder også præsten, efterfølgende blevet testet positive for corona. Smitte udbruddet i kirken der heldigvis var et enkeltstående tilfælde, skulle efterfølgende vise sig at have lidt af en uheldig kædereaktion. 

Efter dette udbrud har rygterne gået på at der fortsat er corona, hvilket gør at kirkegængerne hellere vælger at udeblive fra kirkens gudstjenester. Faktisk har over halvdelen af de daglige kirkegængere valgt helt at blive væk, på trods af diverse sikkerhedsforanstaltninger med afstand, mundbind og håndsprit. 

Aktiviteter skal lokke folk til

Hvejsel Kirke har foruden de sædvanlige gudstjenester også en masse spændende aktiviteter planlagt. Aktiviteter som præsten da også håber på, at folk i lokalområdet vil støtte op omkring. Her kan der blandt andet nævnes udflugt til gudstjeneste i Haderslev Domkirke samt besøg i Christiansfeld. 

Hvis tilslutningen til kirken fortsat ser ud til at være nedadgående, kan fremtiden for kirken og dens bevaring blive ret usikker. De håber derfor i kirken at lokalsamfundet vil vise deres støtte og opbakning, så der i fremadrettet igen kan komme flere kirkegængere. 

Kilde: Redaktionen