Skrald i naturen

Profilbillede

Selvom der ikke er længe til kommunalvalg, hvilket betyder valgplakater alle vegne er det dog ikke tilfældet her. 

Plakaten med sin meget fremtrædende lyserøde farve, er da heller ikke til at, undgå at få øje på. Foruden den lyserøde farve står der 'Jeg samler op - sammen holder vi naturen ren' sammen med et billede af Ole Grandgaard, der bor i Jelling. 

I Vejle Kommune er de lige nu igang med en affaldskampagne kaldet 'Til kamp mod skraldet', som handler om at specielt unge men også bilister skal stoppe med at smide skrald i naturen. 

Det var ellers tilbage i 2019 og 2020, at Natur- og miljøudvalget fik tildelt en halv million kroner til projektet, men på grund af corona er dette blevet udskudt indtil nu. Projektet har ikke blot til gode at lære folk at samle skrald op fra naturen, men helt at ændre adfærden omkring det at smide affald alle andre steder end i skraldespanden.  

Bedre for miljøet

De mange farverige plakater er dog ikke blot til at finde i Jelling, men derimod også i byerne Vandel, Egtved, Give og Givskud, kan man lægge mærke til dem. Her vil det være forskellige lokale borgere, der vil være at finde på plakaterne. 

Kilde: Redaktionen