Oplev videnskaben bag ølbrygning i Byens Bio

dato

Kom til en spændende aften i Byens Bio i Jelling og dyk ned i videnskaben bag ølbrygning. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 18:45 kan du opleve en livestream fra Aarhus Universitet, hvor Carlsbergs laboratorieledere vil dele deres viden om ølproduktion, gærforskning og klimatolerante planter.

Carlsbergs forskningslaboratorium har gennem tiden ikke blot forbedret ølproduktionen, men også bidraget væsentligt til naturvidenskaben. Under foredraget vil laboratorieleder Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund dele deres indsigt i forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning.

Fra maltning til alkoholfrit øl

Foredraget vil også dække emner som maltning af byg og udviklingen af nye gærtyper, der muliggør produktion af alkoholfrit øl uden smagsforringelse. Du får en unik mulighed for at høre om, hvordan Carlsbergs laboratorier arbejder med avancerede teknologier for at forbedre øllets smag og kvalitet.

Banebrydende forskning i klimatolerante planter

En anden spændende del af foredraget vil være den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Du vil få indsigt i, hvordan forskere finder forbedrede egenskaber i planter, der kan tilpasse sig forskellige klimatiske forhold. Foredraget vil også omhandle opdagelsen af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give os viden om fortidens klimaforhold.

Praktisk information

Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Dørene lukkes kl. 18:45, livestream starter kl. 19:00
Sted: Byen Bio, Møllegade 10, 7300 Jelling
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut