Levende sten

Profilbillede

Har du nogensinde besøgt Kongernes Jelling, har du helt sikkert også været et smut forbi Jellingstenene. Her har de to sten som urokkeligt står så flot, da også flere århundrede historie at fortælle, men hvordan? 

Tirsdag den 5. oktober 2021 kunne man i samarbejde med kunstnergruppen 'Kunst ud til folket' komme til, at snakke med de ellers så tavse sten. 

Ved hjælp fra en sugekop der blev sat på hver af de to glasmontre og en en stor højttaler, kunne stenene nu tale til de mange fremmødte børn og unge. Hvad de fremmødte dog ikke var klar over var, at der inde i den store højttaler sad skuespiller. Viggo Sommer. Han kunne nu sidde og kigge ud på børnene samtidig med, at han sad og lyttede til de mange spørgsmål der kom til Jellingstenene. 

Men i stedet for, at det var stenene som skulle fortælle deres historie var det nu omvendt. Her var det nemlig de mange fremmødte børn og unge, der skulle oplyse stenene om deres betydning og dermed også deres egen del af danmarkshistorien. 

Læring og formidling

Ved at gøre dette, vendte man læringen om således, at det nu var børnene der skulle fortælle hvad de vidste og havde lært omkring stenene, frem for hvor det normalvis er omvendt.

Ifølge museumschef Morten Teilmann-Jørgensen kunne det da også godt tænkes, at man vil benytte andre former for teknologi til formidling af flere af museets områder.

Kilde: Redaktionen