Klar parat flet!

Profilbillede

Det som startede som et møde mellem en mindre gruppe jellingensere en dag tilbage i 2002, udviklede sig hurtigt til foreningen ved navn ‘Jelling Pileflettelaug’. Foreningen der da også blev stiftet senere samme år, mødes i månederne september til april hvor de gennem forskellige temaer sidder og fletter sammen. 

Hos ‘Jelling Pileflettelaug’ begynder de hver gang deres flettedage med i fællesskab, at få arrangeret borde og stole til dagens fletning. Derefter bliver pilen hentet ind således, at den ligger klar til senere når både kaffe og rundstykker er blevet indtaget.

Når dagen er omme, afsluttes den med, at alle medlemmernes færdige værker stilles op. På den måde vil alle flettere have mulighed for, at få ny inspiration til fremtidige værker. 

For at alle nye medlemmer kan få et godt kendskab til hvordan det hele fungere, bliver både høsten og sorteringen af pilen hvert år også klaret i fællesskab. Derudover vil der i løbet af hver sæson to gange blive udbudt begynderkurser mens der gennem hele sæsonen vil være forskellige temaer.

Du kan læse nærmere omkring Jelling pileflettelaug her

Sammenhold

Hos Jelling Pilefletterlaug forsøger de, at tilpasse sæsonen således, at temaerne både kan tilgås af nye såvel som erfarne flettere. Her vil det være de ældre medlemmer der vil stå for undervisningen, da disse har mere erfaring og derfor have nemmere ved at vejlede. 

Kilde: Redaktionen