Gorms rock

Profilbillede

Når man tænker på Gorm den Gamle, er det nok de færreste som vil få tonerne af rockmusik til at spille inde i hovedet. 

Spørger man derimod museumsinspektør Adam Bak på Kongernes Jelling, kan han sagtens se sammenhængen for sig. Og lige præcis på Kongernes Jelling, er de lige nu igang med et nyt projekt ved navn 'Efterklang af Gorm den Gamle'.

Projektet går ud på, at sammensætte Gorm den gamles historie og ophav med lyden af moderne musik. For at projektet bliver så autentisk som overhovedet muligt, har museet sørget for at hyre en masse musikere som hjælp til fortolkningen. 

Musikerne som der vil være en del af projekt 'Efterklang af Gorm den Gamle', vil blandt andet komme fra USA, Grønland og Columbia. 

Musik som folk kender 

Er du ikke typen, der kan lide rockmusik, så giv det alligevel en chance. Rockmusikken der vil blive afspillet, er nemlig af sange som alle kan være med på. Dog skal man være opmærksom på at musiknumrene vil afspejle musikernes oprindelse og vil derfor nok primært blive afspillet på henholdsvis spansk og engelsk. 

Synes du også det lyder super interessant, så smut forbi Byens Hus i Jelling den 18. november 2021. Hver billet koster 200 kroner og kan købes på billetto.dk. 

Kilde: Redaktionen