God sommer i Jelling trods få gæster

Profilbillede
Carina Vessel

På trods af en forfærdelig lang periode med nedlukning kan de erhvervsdrivende i Jelling dog fortsat se tilbage på en god sæson. 

Hos Pandekagehuset, der normalt har mange udenlandske gæster, har man på trods af mangel på dette, haft en god omsætning denne sommer. Godt og vel halvfems procent af de besøgende har da også med god grund vist sig denne sommer at være danskere. Dette skyldes desværre, at coronapandemien fortsat er ret slem.  

Manglen på de mange udenlandske turister går da heller ikke helt ubemærket hen i Jelling by. Både hollændere og tyskere, der plejer at være faste besøgende, har der slet ikke ikke været noget af denne sæson. 

Selvom at omsætningen for de mange erhvervsdrivende har været ganske udmærket, kan det dog godt mærkes økonomisk. Udenlandske turister har det nemlig med, at lægge flere penge i deres besøg. 

Country weekend

Et andet sted, hvor de også har kunne mærke en forskel, har været på Jelling Campingplads. Her har interessen for danskerne endda været så stor, at de har været tæt på at have haft udsolgt. På grund af den store opbakning har de da også planer om, at indføre en country weekend, der efter sigende kommer til at ligge i weekenden den 2. til 4. september. 

Kilde: Redaktionen