Bag it up kvinder

Profilbillede
Carina Vessel

Har du også tænkt, at der da må kunne gøres noget ved alt det tøj der hver dag bliver frasorteret på grund af for dårlig kvalitet? Så kender du tydeligvis ikke til ‘Bag It Up’. 

Bag navnet ‘Bag It Up’ ligger en god intention - nemlig genbrug. Her kan kvinder der er flygtet fra krig og anden rædsel, få mulighed for hver onsdag formiddag at være kreative sammen. Kvinderne kommer alle fra Røde Kors' asylcenter i Jelling, og spørger man de mange fremmødte er det da også et tiltrængt pusterum fra hverdagen på asylcentret. 

Som hovedperson på Projekt 'Bag It Up' står Camilla Bjerre. Med en baggrund indenfor grafisk designer samt en hverdag som selvstændig, så hun hurtigt muligheden i sammensætningen af tekstil og genbrug. 

Forskellige kulturer

Om det skyldes et forskruet syn på forbrug eller blot en mere indgroet ‘smid-væk’ kultur, vides endnu ikke. Ikke desto mindre der er en stor andel i Danmark der er rigtig gode til måske, at skifte lidt for ofte ud i garderobeskabet fremfor hvad der er nødvendigt. 

For de mange udenlandske kvinder, kan de dog slet ikke genkende de samme udfordringer, for her er kulturen en helt anden. Her vokser de op med at det tøj de har, bliver genbrugt indtil det simpelthen er så slidt at det går fra hinanden. 

Ved at have opstartet projekt ‘Bag It Up’ vil en stor del af tøj fra Røde Kors, blive syet om til nye smarte tasker. Hver taske vil derefter få et mærkat med navnet, således at køberne tydeligt kan se hvor det kommer fra. 

Kilde: Redaktionen